adventspyssel



Idag har den kvinnliga delen av släkten julpysslat. Och så drack vi glögg och åt pepparkakor, lussebullar och kladdkaka. Vi har haft jättemysigt!


Sofia målade en julkula att hänga i granen.


Puss.


Mamma och syrran pysslade ihop lite söta änglar som jag fick för att ha i granen. Jag är så galet opysslig och okreativ själv så jag fick lite hjälp haha. Den sista kulan målade jag, men den såg mest ut som ett påskägg fick jag höra...


Det här var det finaste jag åstdakom på hela eftermiddagen haha...


Efter allt gott vi proppade i oss var jag tvungen att vila på soffan ett tag. Söndagar är ju veckans vilodag...


Syskonkärlek. Vi hade väldigt kul precis innan jag skulle gå hem...

Nu har jag landat i soffan. Lite söndagsångest som vanligt för att helgen är slut och en ny jobbvecka startar. Men det ska bli kul också, vi har ju alltid kul på jobbet. Jag kollar på Akilles och dem andra grabbarna i Troja just nu. Den filmen är ju bara så bra...

 

Hoppas att ni haft en toppenskön första advent mina vänner!




godmorgon dimmiga söndag


Jag och Disa har varit ute i skogen på förmiddagen. Skönt att starta dagen med friskluft, trots att vädret är halvkul. Lera, lera, lera följde med oss hem så vovven fick en dusch också. Nu har jag ätit en lååång adventsfrukost, mysigt. Tror att jag ska ge mig på att organisera våra garderober kanske, tror ni jag orkar slutföra om jag startar?

Top och kjol som kom hem till mig från HM i början på veckan. Älskar speciellt kjolen, den kommer att bli en "basplaggsfavorit".



det har varit en tuff vecka...



Mörk tidig måndagmorgon. Frukost på McD på centralen i Sthlm.



Lina och jag startade veckan med säljutbildning på huvudkontoret. Intressant och väldigt givande. Men dagen blev lååång. Vi var ganska fnittriga i taxin (på väg till tåget som tog oss hem) på kvällen sen.


Lina somnade och jag läste skvaller... (Jag älskar att kolla bilder och läsa smaskiga nyheter, även om nittio procent säkert är lögner...)

Resten av veckan har varit rätt tung. Jag känner att det är vinter nu, och jag har aldrig gillat vintern eller varit på mitt soligaste humör under dessa månader någonsin. MEN, snart startar en ny vecka och då tar jag nya tag. Fler stearinljus och lite mer godis så känns det nog bättre. Vi får tänka på att snart är det jul, och efter jul börjar det bli ljusare igen. Jag längtar...


vad var det jag sa?



Jag visste ju att han inte skulle komma hem tomhänt igårkväll... Det har varit ett bra år, och nästa ska bli ännu BÄTTRE! GRATTIS min älskling.


svinvaccin



I torsdags tog jag min spruta mot svinis. Och igår hade jag ont i HELA kroppen. Jag kände mig som 90 år gammal ungefär. Ni vet som man känner sig när man håller på att få världens förkylning eller hög feber. På eftermiddagen frös jag som en tok så Lina bäddade in mig i koftor och en dunjacka på lagret...


Där fick jag sitta och vila, värma mig och läsa skvaller. TACK! Idag är det bättre, men jag har fortfarande väldigt ont i armen.

Så snart darling kommer hem från dagens inomhus-DM-turnering så väntar ICA Maxi och storhandling. BLÄ! Det ser jag inte fram emot, däremot ser jag fram emot ett välfyllt kylskåp...

 

 


vem vill bli miljonär?


Jag!? Eller kanske inte förresten... Jag tror ej på att pengar köper lycka och jag tror inte att någon med massa pengar nödvändigtvis är lyckligare än en vanlig arbetare med tight ekonomi. Man kan vara rik på olika saker, och jag tror inte att rik på pengar är den rikedom man ska värdera högst eller fokusera på mest...

Jag tände ljus och då blev det lite roligare att betala räkningarna ikväll. HM-räkningen är ju inte så farlig att betala, man har ju fått något kul för pengarna...

Min kärlek är på "fotbollsgala". Det är dags att få lön för mödan och eventuellt ett pris som belöning för den gångna säsongen om man gjort bra ifrån sig... Jag tror inte att han kommer hem tomhänt. Vad tror ni Syrianska-supportrar som jag vet läser? Jag hoppas att prisutdelningen går väldans snabbt ikväll för nu längtar jag efter min långa, snygga målis.


woohoo FREDAG!


Äntligen fredag, äntligen, äntligen, äntligen. För vet ni? Jag är LEDIG i helgen. Minns inte när det hände sist, men det känns jävligt fantastiskt. Hoppas att DU mår bra och verkligen njuuuter av din fredagkväll.


Jag fick tugga i mig min favoritsallad ikväll. Och vi hade besök...



...av pappa Edvall...



...och tokiga Therese. Efter maten mumsade vi bullar och slötittade på Idol.


höst-utmattad


Jag är färdig, tömd på energi. Jag kommer tillbaka så snart jag har tankat. Höst, höst, höst. Vart är solen? Någon mer som blir tappad på ork these days?


kavajen



Kavajen har flyttat in. Pernilla som var i Sthlm var så go och köpte med den hem till mig. Linda, den kommer från Monki! Jag hade på mig den igår och jag gillar den redan.




jobbparty



Vi Boomerangare träffades på Tabazco och åt och drack gott.



Johanna och Lina.



Jag och Cissi med lilla bebisen i magen. Vi alla längtar så tills den kikar ut.



Goooda drinkar...



Lina har du varit söderut? Nej, bara sjukt fin färg ändå.



Skål!



Sedan gick vi hem till Lina och spelade Buzz, jag var skeptisk till en början men det var faktiskt sjukt kul. Vi garvade som fan. Kvällen avslutades på Blue Moon Bar.

TACK
kära kollegor för en jättetrevlig kväll!


ihh vad det regnar


Galet sliten idag, dåligt humör och regn på det. Jippie. Har nyss ätit en pizza. Det hjälpte inte, ska testa med en dusch. Sedan kanske jag går och lägger mig.

Här får ni lite av veckan som gått:


Jag åt världens godaste matlåda till lunch en dag. 20 kr på ett kinaställe i stan, så jävla värt. Där handlar jag fler gånger.


På jobbet har Lina gjort rebusar åt mig när eftermiddagarna blivit långa haha...


Pernilla har varit hemma över helgen och vi hann med en familjemiddag i fredagskväll. MYS!

Hoppas att ni har en GLAD dag!


ointressanta dagar


Jösses vilken regular tråkig regnig vecka. Hushållsarbete, tvätt, soffhäng. Typ så har våra kvällar sett ut. Nu har min sambo fått besök från Danmark över helgen så vi har en inneboende en stund, väldigt trevligt. Fast jag hinner nog knappt träffa grabbarna i helgen, vi har fulla scheman både jag och baby. Nu är dem ute på helgens första äventyr och jag sover garanterat när dem kommer hem. Sista kissrundan med Disa nu sedan ska jag lägga mig och kolla på The Hills tills jag somnar. Herrå...


Jag tror att denna ska få flytta in hos mig...

 


morning ONSDAG



God morgon allihopa! Onsdag idag och alltså mindre än halva veckan kvar till helgen... Nu kör vi! Snart där! Helger är ju fantastiska, visst?!


Jag fick massage igårkväll, det var helt FAB och sedan somnade jag som en sten.


DAGENS! "We all grow into the beautiful person that we´re supposed to be - some earlier, some later..."

NJUT DAGEN!


good morning TISDAG




Jag kikar bara in en snabbis för att önska dig god morgon och en fantastisk tisdag trots duggregn och höstmörker. Men det kanske inte regnar där du bor?



DAGENS! Visst är det så...!


tråk måndag


Hej kära vänner!

I och för sig garvade jag gott på jobbet hela dagen, annars har måndagen varit rätt grå. När ska vi få se solen igen? Hoppas att det inte dröjer alltför länge.

Kyckling och ris nyss, gårdagens paj till efterrätt. Nu ska jag kissa hunden och duscha innan Paradise Hotel, för sedan blir det sängen för mig. Helt vanlig, svensson-måndag med andra ord. Jag är inget stort fan av måndagar...


Tänk om man var på en skidsemester just nu...



...eller satt här och var solbränd och glad...



...eller fick ge Lollo en puss...



...eller sitta i solen och äta glass...

Så, nu har jag drömt mig bort lite. Nu får det bli tisdag.

 

Puss på er!


paradise hotel och blåbärspaj


Jag fick en chock när jag tittade på premiären av Paradise Hotel nyss, så jag måste nog fortsätta följa detta i veckan och se hur det utvecklas. Nu slötittar vi på fyrans söndagsfilm och är allmänt sega och degiga båda två. Snart är det dags att släcka ner här och krypa ner under täcket.


Jag fick ett ryck och slängde ihop en blåbärspaj tidigare som vi har mumsat på. Supergod blev den, nu är jag så mätt att jag kan rulla fram...


Jag hoppas att ni haft en underbar helg allihopa och att ni njuter av livet varje dag! Livet är NU!


wine date night saturday



Bordet är dukat, bara kvällens date som saknas...



Vi åt pastasallad,



räkor,



feta, marinerade vitlöksklyftor, avocado och aioli. Supergott. Vi åt lääänge och typ hur mycket som helst.


Jag fick FINA blommor!


Min date valde kvällens musik.


Här skämtade vi om att det ser ut som om jag ska på min egen begravning med stearinljus och blommor. Inte så kul kanske egentligen men efter några glas vin tyckte vi att det var det...


Fina, fina Louise med sitt väldigt tomma (?) vinglas.


Och lite senare väntade vi på bussen i regnet...


...men man kan ha kul då med! Louise döpte officiellt detta kortet till GHOSTBUSTERS. Det hade något med hudfärgen att göra haha, jag fuskar ju.


No words needed..


På stan upptäckte vi detta... Misstänkt fall av svinis. Så vi sprang vidare...


...till Tabazco och mötte upp storesyrran Holm...


...och Soffe. Sedan garvade jag konstant och drack vin tills klockan slog ett,  då hoppade jag på bussen hem (för att vara pigg på jobbet idag), mycket bra idé tycker jag såhär i efterhand.

TACK för en supertrevlig kväll!

Nu måste jag ruuusa för nu börjar "One tree hill". Perfekt söndags-slö-tv. Herrå!


hello sunday



Tänk om dagen såg ut såhär, men nej, lite mer regn kan himlen visst ge ifrån sig. Underbar kväll med Louise igår, bilder kommer ikväll. Nu jobb. Hoppas att ni har en skön söndag och NJUTER dagen!

 


det blir inte festligare än såhär


Näe, jag som är en riktigt trött-apa, ska upp tidigt till jobbet imorrn och dessutom lider av pms these days har inte festat till det vidare värst denna fredag. Min lediga dag flög iväg snabbare än jag hann blinka och jag tycker inte att jag gjort just något alls. Handlat lite, sparkat boll med doggie och legat i soffan. Jag och babe åt tacos... Det var väl typ det. (Förresten hann vi spika upp EN enda grej på väggen innan vi blev osams om var resten skulle sitta, grattis. Så tavlorna ligger fortfarande i ett hörn och väggarna gapar tomma. Kanske, kanske att vi kan enas en vacker dag).


Min lite yngre version kom över för en kvällspromenad, Idol och skitsnack.


Vi åt jordnötter och Plopp...


...och pudeln satt emellan oss och njöt av livet.


Just nu ser det ut såhär hos oss och jag känner mig precis lika redo för drömmarnas värld som Disa. Imorrn belönar jag mig själv med vin och gott sällskap efter jobbet.

Segt som fan är det att arbetsveckan ibland innefattar helger, det kommer jag aldrig att komma över tror jag. MEN, då får man uppskatta sina hemma-fredagkvällar och göra det bästa av situationen, visst?! Vi mår alla bättre av att försöka tänka positivt i alla situationer, så kom igen nu! Jag tränar på att bli bättre på detta varje dag, och visst känns livet alltid lite roligare om man försöker se det goda i allt och hela tiden blickar framåt...

SOV GOTT fina DU!


jag bara älskar den...


FAB födelsedagsfest!!


Idag fyller fina Emma 23 år! HIPP HIPP HURRA och GRATTIS önskar vi här ifrån Skallberget!


I lördags var vi ditbjudna på PARTY! Och vilken födelsedagsfest det blev!! TACK Emma, vi känner oss alltid så välkomna och har alltid så kul hos er! Du är en riktigt GRYM festfixare som ser till att alla trivs och lever loppan!


Det bjöds på sångtävling och födelsedagsbarnet
ROCKADE!


Grabbarna hejar på...


Duell mellan kusinerna.


Eddie var DJ, valde låtar och höll hårt i fjärrkontrollen haha.


...sedan ställde han upp på lite fotografering.


Bröderna Shala, lika som bär!


Eddie och min fina, fina sambo.


Skål, dags att hoppa in i taxin och åka ner till stan.


"You had me at hello..."

Det var vår lördagkväll. Och det var såå KUL som sagt, längtar redan till nästa gång. Det här fotbollsuppehållet är ju egentligen fantastiskt om man tänker efter. Enda månaden på året som vi kan gå på fester tillsammans jag och min målvakt. Bäst att ta vara på den lilla tiden... Vi ska ju ha inflyttningsfest också. Kanske vore läge att hänga upp lite tavlor först... Imorrn SKA jag ta tag i detta, vi har skjutit upp det i många dagar nu. Vi är bra på att skjuta upp saker. Men vad gör det så länge man njuter av livet och lever i nuet?!

Idag stod bara jobb på schemat. Kyckling och mys ikväll, nu säger jag GOD NATT! Imorrn är det FREDAG igen, jippie!

 


i fredags...



...hade vi ju fint besök i nya lägenheten av mina favoriter Louise och Esmeralda (som kommit hela vägen från Stockholm). Vi åt fetaostsallad (som särskilt den yngsta av oss älskade), klyftpotatis och kyckling. MUMS!


Något lurvigt och svart var väldigt sugen på den grillade kycklingen...


Världens finaste tjej lånar mammas armband.


Hannas sallad är bäst!


Lillis blev lite trött efter maten och jag hittade henne i den mjuka sköna hundkorgen. SÖT!


Nattis!



Bebis nr två växer och växer. Och jag längtar tills jag får hålla och pussa.



Fina, fina Louise. Du är bara bäst! Och du vet hur mycket jag tycker om dig...



Puss på dig älskade, älskade vän!

Nu tror jag att jag går och lägger mig och väntar på min man... Hoppas att ni haft en fantastisk onsdag och att ni är vid gott mod trots att solen inte kikat fram på flera veckor. Vilket SKITväder vi har. Snart måste det ju räcka med moln och bli lite blåare på himlen...

GOD NATT ONSDAG!


the proposal...



...hette filmen vi såg igår. Helt okej, ganska rolig. Och jag HÖLL MIG VAKEN tills den var slut. Helt fantastiskt, det händer inte så ofta dessa höstkvällar.

NU: Jobb, och sedan hem till sköna soffan och tända ljus...

 


hundpromenad och tvättberg


Yeeeah, det var inget allvarligt fel. Och snillet fixade datorn SÅHÄR snabbt. Guld värt! Nu ska jag rensa lite och ta bättre hand om min kära Sony Vaio. Så att vi slipper detta i framtiden...


Världens goaste Becca (som varit hemma över helgen från Lund) tog med sig sin "lilla" Gina och kom på besök i stan idag. JIPPIE!



Ta mig om du kan din stora kluns, jag är mycket snabbare än du...



Gina tyckte att Disa var lite konstig och hajade inte riktigt att det där var en inbjudan till bus.



Vad händer där borta nu då?



Ähh, jag taggar, jag har ingen lust att jaga en puckad pudel...



I skogen var det mörkt, och Becca hade fullt sjå att hålla i dem vilda hundarna (haha)...



Hemma igen efter en två timmar lång promenad. Lovely med frisk luft!


Om darling visste att vi haft en schäfer på hallmattan idag hade han nog kissat på sig, han är GANSKA rädd för alla hundar utom vår egen Disa (och hon är ju inte speciellt skräckinjagande)...

Resten av dagen har vi dealat med vårat galna berg av tvätt (nu är det klart för den här gången, SKÖNT), varit på Ica, ätit korv och ÄNTLIGEN fått hem digitalboxen. Så om en timme blir det chips och Desperate Housewifes, YES!

Vi hörs imorrn kära vänner! Ni finns i mina tankar, ALLTID!


trött dator och skitmåndag


Jävla skit. Det var visst INTE ett tillfälligt fel på datorn. Och både jag och min sambo är SÄMST på teknik-prylar. SÅ, det blir inte mycket surfat hemma these days. Jag som har massa bilder att visa er... MEN, imorrn åker datorn på besök till en gubbe som vet hur man pysslar med virus. HOPEFULLY (om allt går som det ska), kommer datorn hem frisk igen på onsdag. Det vore väl underbart?! 

DESSUTOM (som om inte detta vore nog) så har vi FORTFARANDE INTE fått hem vår digitalbox till tvn. KUL! Ikväll sitter jag alltså och äter skorpor och kollar på svt24. Grattis till mig. Nej men fy fan vad jag klagar, nu får det räcka. Det finns väl annat att göra än att surfa och titta på tv! Jag har ett fantastiskt liv jämfört med många i världen, så nu ska jag tänka på allt jag har istället för vad jag inte har.

Vi hörs när datorn är frisk igen mina bloggisar!


Måndagspepp till oss alla fina människor på jorden! DU är stark!

 


isch vilken dag


Party igår, jobb idag. Livet känns sådär just nu.

Igår när jag skulle höra av mig till er innan jag drog så startade inte datorn. Jag blir så less, den verkar trött, och jag håller alla tummar jag har för att det bara var något tillfälligt och att den startar igen ikväll när jag kommer hem. Annars vet jag inte vad? Då åker den ut genom fönstret.

Farsdagsmiddag i eftermiddag och sedan hörs vi (förhoppningsvis) till kvällen.

Puss på er, ha en SKÖN söndag!

bästa bästa fredag


Jag är så trött så att jag håller på att ramla ihop och NU ska jag sova. Jobb imorrn så det är verkligen dags. Vi har haft världens mysigaste fredagsbesök här hemma ikväll.

 


Mina två godingar i intressant samtal med kvällens manliga sällskap. Vi har haft en så BRA kväll!

Internet är jävligt och jag får inte upp fler bilder än denna, så dom får ni se sedan. Jag orkar inte bråka mer med det här jävla skit modemet. Nu vill jag bara sova. GODNATT!

 


makaroner och köttfärsås


Jag har ju absolut ingenting att dela med mig av idag känner jag. Vi har haft en mysig innedag med tända ljus. Jag har färgat håret och darling gick en promenad, annars har vi mest legat i soffan. Makaroner till kvällsmat och nu släcker vi snart lamporna här.


Idag vill jag se ut såhär. Solbränna, blond kalufs och lugg. (Kanske jag skulle ha lugg igen? Denna ständiga hår-fråga). Världens snyggaste Heidi Klum.

 


snöiga torsdag


GODDAGENS! Jag har precis druckit kaffe och åh så gott det var. Kaffe är godare under dem kalla årstiderna. Snöig prommis med Louise imorse och sedan tog jag mig varma, sköna 20 minuter i solariet. Klockan 11 var jag och alla pensionärer på Jysk. Jag köpte hatthylla och skoställ. Nu ska jag bada pudeln som luktar skunk och sedan ska jag montera skoställ. Det blir en inne-eftermiddag skulle jag tro med tanke på stormen utanför fönstret.

 


officially moved in



Efter alla dessa år, äntligen sambos på riktigt. Kärlek!


På min rast idag sprang jag och köpte den här lilla söta västen. 149 kr från VILA. Funderar på om jag kanske ska ha den på lördag då vi är bjudna på födelsedagsfest.



Hemma från jobbet och ljusen är tända. Vårat fina men väldigt ofärdiga vardagsrum just nu.



Världens bästa loppis-fynd är matbordet. I love it! Disa med, hon brukar ligga och mysa där under.



Kräftstjärtar och pasta till kvällsmat. När min man inte är hemma passar jag på att äta fisk. Han HATAR det, men jag skulle kunna döda för kräftstjärtar (nja, kanske inte döda... men ni hajar).



Och efterrätten som jag handlade med mig på vägen hem. Det finns inget bättre än godis.



Jag är världens sötaste...



...men nu går jag. (Ser ni varför jag kallas limpan?)



Bläää, kan du sluta fota nu då?



Såhääär uttråkad blir jag när du plockar fram den där jävla kameran...


Nu ska jag gå och borsta tänderna, ledig dag imorrn och morgonpromenad med Louise står på schemat. SWEET DREAMS mina fina!


back to work och kvällsfika


Det var riktigt skönt att komma tillbaka till jobbet idag. Sedan kom världens bästa Louise ner på stan och vi åt GOD kyckling/avocado-sallad till lunch. MYS!


Såhär såg det ut en stund hos mig ikväll. Youghurt, stearinljus och dator.


Sedan kom dessa två sötnosar på besök för att se nya hemmet. Vi kvällsfikade lite och skrattade mest. Kom snart tillbaka!


Nu önskar jag er en fridfull natt. (Det är fullmåne så vi får se hur det blir med min nattsömn. Jag brukar inte kunna sova när det är fullmåne). Jag väntar på att babe ska komma hem från fotbollskväll med grabbarna så att vi kan krypa ner tillsammans, skönt för jag behöver aldrig mer vara mörkrädd. Imorrn kväll tror jag bestämt att projektet blir att få upp lite tavlor på väggarna... NATTA!


flytt-koma?!



Första bilden från nya hemmet. Vi fick den här lampan av min goa svärmor och den är ju SÅ FIN! Jag bara älskar den!


Lilla brorsan var här igår och monterade lite hönsnät på balkongen så att den superlilla pudeln inte ska råka halka emellan spjälorna. Det vore ju en hemsk olycka.

Idag har vi roat oss med ännu fler kartonger. Nu är allt i alla fall instoppat på tillfälliga ställen så att vi slipper se skiten. Organiseringen får vi ta en annan dag. Imorrn ska jag tillbaka till jobbet och det ska bli kul, jag har hamnat i en flyttkoma av något slag och kanske kan jag ta mig ur den imorrn. Det enda jag kan tänka på är skruvar, belysning och vilken tavla som passar bäst på vilken vägg.

Vi har hunnit handla också, och lämnat in nycklarna till gamla placet. Och tvättat lite ikväll. Så det har varit en mycket effektiv dag. Nu har vi precis ätit korv med bröd och nu ska jag krypa till kojs.


Jag skulle behöva ligga såhär en hel dag efter denna fullspäckade helg...



Doggie gillar sitt nya hem lika mycket som vi och hon har fått en ny matta prydd med stjärnor att vila på. Hon sov på den i vardagsrummet hela natten utan ett knyst, bra betyg!


Nu får det vara slut på denna dag, hoppas att du haft en bra start på den nya veckan och den nya månaden. NOVEMBER... Snart tänder vi adventsljus. GOD NATT fina du!


GOD MORGON SÖNDAG


HEJ alla mina bloggisar!

Vilken GALEN dag det var igår. Alla led av sömnbrist och hälften av flyttgrabbarna var bakis, men vi garvade mest hela tiden och ingenting viktigt gick sönder. Så det var en lyckad flytt. Vi fick så BRA hjälp av baby´s vänner och dem offrade sin lediga lördag för oss, TACK killar!

Kameran och kamerasladden ligger i någon av alla lådor så det blir tyvärr inga bilder förren jag hittat på dom. Nu återstår att packa upp allt, handla och få ordning på belysning och förvaring etc etc. Jag lovar er att vi har att göra!

Igår kväll var jag så trött så att jag hade ont i hela kroppen och bara längtade efter att få sova, men min kära sambo övertalade mig till att fira och dricka vin! (TUR, jag är glad att jag åkte med, vi kan ju packa upp och fixa hela livet). Så vi fick oss en välbehövlig paus i allt pysslande och åkte hem till Eddie och Emma och drack vin och åt chips, ost och kex. MUMS! Vi hade det så himla trevligt och skrattade gott hela kvällen så vi var inte hemma före ett inatt trots att dagen varit så lång. Gott vin och goda vänner, en perfekt lördagkväll!

Nu ska jag fortsätta här...


RSS 2.0